Fårskinn som present – populära produkter

Är det någon i din närhet som firar jämnt snart? Har en familjemedlem eller vän precis fått barn? Är det dags för något av barnen att flytta hemifrån? Ska en kollega sluta eller byta jobb?

Hitta mängder med fårskinnsprodukter hos Fårskinn.se (annons)

Det finns många tillfällen då man vill ge bort en riktigt fin present. Kanske kommer ett sådant tillfälle snart för dig? Om du vill uppvakta någon med en present som sticker ut från mängden och som garanterat blir uppskattad är en produkt i fårskinn inget dumt alternativ.

Vilka presenter i fårskinn finns det att välja mellan? Det finns många. Här är några riktigt bra alternativ.

tofflor i fårskinn
 • Fårskinnsfäll/lammskinnsfäll
 • Tofflor i fårskinn och ull
 • Stolsdynor
 • Gosedjur

En klassisk fäll är alltid en bra present

En fårskinnsfäll är ett skinn från får med en storlek på cirka 100 x 60 centimeter. Användningsområdena är i princip oändliga. Vill du ha några konkreta förslag? Här är några stycken:

 • Som underlag i barnvagnen
 • Värme för rygg och rumpa i bilen
 • Mjukt underlag på stol eller i fåtölj
 • Dekorativ matta på golvet
 • Inredningsdetalj i sovrum och vardagsrum
 • Lekmatta för de minsta
 • Extra värme för fötterna i sängen

Det finns en hel del olika typer av fårskinn om vi tittar på kvaliteten på ullen. Vissa fällar är långhåriga medan andra är mer korthåriga. Andra har en ull med stora lockar medan andra har ull i form av korkskruvar. 

Vilken variant ska du välja som present? Det kan kanske vara en bra idé att välja en lite mer neutral variant. Ett bra tips är att välja ett korthårigt (”kort lugg”) och smålockigt skinn. Ett sådant skinn går hem i alla läger.

Tofflor i fårull

En bättre julklapp än ett par tofflor i fårskinn är nog svårt att hitta. Julen är mitt i vintern och mitt i vintern är många lite frusna om fötterna! Letar du efter en julklapp som värmer både fötter och hjärtan är tofflor ett utmärkt val. 

Undrar du vilka alternativ du kan välja mellan? Det finns tofflor helt i fårskinn med skinn på utsidan och ull som foder på insidan. Det finns också tofflor med yttersula i kork eller liknande med ull på innersulan och på remmarna över foten. Förstnämnda är bäst för avkoppling och vila i soffan medan sistnämnda fungerar mer som vardagstofflor i hemmet.

Stolsdynor i ull

Stolsdynor i ull och fårskinn är kanske inte den present som går hem hos precis alla, men den kan bli en fullträff för någon som gillar inredning. 

Stolsdynor i ull och skinn gör underverk för köket. Dessutom är de härligt sköna att sitta på! Och hygieniska. Och lätta att rengöra. Som du ser får mottagaren många fördelar med den här presenten!

Härligt mjuka gosedjur

Doppresent? Present på ettårsdagen? Gåva på tvåårsdagen? De minsta barnen tycker om gosedjur och ju mjukare de är, desto bättre! Ett gosedjur i fårskinn med mjukaste ull är därför en given present. Kanske blir din present en som mottagaren bär med sig genom hela barndomen?

Du har många varianter av gosedjur i fårull att välja mellan. Välj mellan hundar, alpackor, nallebjörnar och givetvis också får och lamm. Självklart har du också olika storlekar att välja mellan.

En mycket fiffig detalj med gosedjur i ull är att de är hygieniska av naturen. Ull är antibakteriellt, vilket gör materialet överlägset syntetiska material som polyester och nylon. Nu fick du ytterligare ett bra argument för att köpa ett gosedjur som present!