Fler produkter av fårskinn

Fårskinn är ett naturmaterial som kan användas på en snudd på oändlig mängd sätt. Materialet är mjukt, hygieniskt och värmande. Dessutom är det vackert att se på och därmed ett givet inslag i inredningen för många. Kanske har du någon produkt i fårskinn hemma?

Det är inte konstigt att skinn och ull från får alltid har varit populära och att populariteten ökar i takt med att allt fler vill använda naturliga produkter. Är då fårskinn bara en synonym till klassiska fällar? Finns det fler produkter av fårskinn? Vad tror du?

Vi kan berätta att fårskinn kan användas på många olika sätt. Här är några exempel:

  • Matta
  • Kuddar
  • Sittdyna/sittkudde
  • Tofflor
  • Plädar
  • Gosedjur
  • Yogamatta
gosedjur i fårskinn

Mattor i fårskinn

En matta i fårskinn är vacker på golvet. Den är också varm på vintern och sval på sommaren. Om du söker efter en matta kan du välja mellan fällar och mattor i metervara, allt efter vad du vill ha. Givetvis har du olika färger och ullkvaliteter att välja mellan.

När vi ändå är inne på mattor kan vi nämna att fårskinn och ull också kan användas för yogamattor. En yogamatta med fårull ger många fördelar. En fördel är hygienen. Ull är naturligt antibakteriellt. En annan fördel är temperaturregleringen. Ull håller sig svalt när det är varmt!

Fårskinnskuddar

Kuddar i fårskinn med vacker ull är inte bara fina inredningsdetaljer för ditt hem. De är också härligt mjuka och ger en ombonad känsla i vardagsrum och sovrum. Självklart kan du köpa kuddar i alla möjliga storlekar och färger.

Plädar och filtar

Plädar i skinn från får, lammskinnsfällar och ullplädar är oemotståndligt mjuka och särskilt bra för de minsta. Har du barn (eller är på väg att få barn) kan plädar och filtar vara riktigt bra investeringar.

Plädar och filtar i ull kan läggas ut på golvet för att skapa ett mjukt underlag för krypande och lek och vila. De kan läggas i vagnen för värme på vintern och svalka på sommaren. Dessutom är de hygieniska och mycket tåliga.

Plädar och filtar i skinn och ull är kanske de mest populära produkterna med fårskinn. Särskilt populära är de som presenter till nyfödda och som doppresenter. Du kan nog enkelt förstå varför.

Gosedjur

Gosedjur ska ju vara mjuka och lena, eller hur? De får gärna också ha en lockig päls. Precis så är fårens ull av naturen. Det är därför naturligt att fårskinn används som yttermaterial i gosedjur av olika slag.

Ett gosedjur i nylon, polyester eller något annat konstgjort material slits snabbt. Det gör inte ett gosedjur i skinn och ull. Ett sådant gosedjur kan hålla form och utseende i många år.

Sittkuddar och sittdynor

Du är säkert bekant med att ull är otroligt mjukt. Det gör att ull är alldeles perfekt för sittkuddar och sittdynor exempelvis för köket. 

I stället för att köpa oformliga sittkuddar i konstgjorda material som slits fort kan du fundera på att köpa kuddar i fårskinn med mjuk ull som är både sköna att sitta på, hygieniska och fina att se på. 

väska i fårskinn
Väska i fårskinn

Tofflor i fårskinn

När det mörknar ute och temperaturerna rör sig nedåt är det skönt att ha något extra på fötterna inomhus. Ett par sockor fungerar ofta utmärkt, men fårskinnstofflor kan vara ett bättre alternativ.

Fårskinnstofflor finns i många modeller, former och färger. Vissa saknar i princip sula och består då av skinn på utsidan och ull på sidan. Andra har en sula och då ofta en öppen häl. Vad du väljer är givetvis en smaksak.